Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě je potřeba dodat, že si NATO na tomto srbském území, které Srbům násilně odňalo, postavilo obrovskou vojenskou základnu Bond Steel.

V tichosti, bez komentářů našich sdělovacích prostředků.

Udělat něco takového Rusové, tak z toho bude větší mediální masáž a větší vyhrožování ze strany NATO, než nyní probíhá ohledně Ukrajiny.

2 0
možnosti
JF

Ale jdi ty rudá kecko...;-D

0 0
možnosti
MJ

"Domnívám se, že během zásahu NATO v Kosovu existuje jeden činitel, o kterém nikdo nemůže pochybovat: nálety, bomby, nejsou vyvolány hmotným zájmem. Jejich povaha je výlučně humanitární: to, co je zde ve hře, jsou principy, lidská práva, jimž je dána taková priorita, která překračuje i státní suverenitu. A to poskytuje útoku na Jugoslávskou federaci legitimitu i bez mandátu Spojených národů. Ale na základě své osobní zkušenosti jsem stejně silně přesvědčen, že jen čas dovolí objektivně zhodnotit to, co se děje v těchto dnech v Jugoslávii a dopad na NATO."

- Václav Havel

6 0
možnosti

Zkráceně to lze skutečně říci následně:

"Humanitární bombardování!"

1 1
možnosti
VK

Pane Prochazko, dovolim si upozornit, ze Vaclav Havel vetu, tak jak je dnes casto citovana nikdy nerekl. Ten rozhovor kde ona slova padla vznikl pro francouzsky tisk a nasledne, diky nekolikerym prekladum z Fr do Ne a pan Ang a nakonec do Cestiny vznikl onen paskvil. Kdyz trochu zapatrate, najdete v archivu knihovny Vaclava Havla originalni text.

1 4
možnosti
MJ

Doslovný překlad je tento: "Nálety, bomby, nejsou vyvolány hmotným zájmem. Jejich povaha je výlučně humanitární".

5 0
možnosti
PV

R^Jo jo, V.H. po celém světě známý pod přezdívkou humanitární bombarďák a tady na serveru se za něj jeho věrní pravdoláskaři stydí a tvrdí nám bajky o autorství této šílenosti něco zcela jiného. Což je i úsměvné, zvláště pro nás pamětníky...

2 3
možnosti
JF

No tak schválně, soudruhu medicinmane a šamane, zkuste nám osvěžit paměť a podrobně povyprávějte jak to skutečně bylo i s odkazy.....

0 1
možnosti
JL

Václav Havel slova o humanitárním bombardování nikdy nevypustil z úst. Sám se tomu velmi bránil. Že něco takového tvrdil, byl výplod táty Falbra v České televizi a všichni to přijali za své.  Ten Falbr vycházel z rozhovoru Havla pro jedno francouzské médium. Bohužel, táta francouzsky neuměl.

3 0
možnosti
MV

Pěkné shrnutí problému Kosova ,ovšem zdá se mi jako volání na poušti  kde nikdo nechce poslouchat.Stejně jako nikdo nechce poslouchat pravdu o Ukrajině.

3 1
možnosti
MN

Pojem humanitární bombardování nikdy Havel nevymyslel ani nepoužil. To jen hlupák Falbr neumí číst a z rozhovoru Havla pro LeMonde vytrhnul několik slov ze souvislostí a vytvořil z nich "humanitární bombardování".

Ale ono je snadnější papouškovat, co jiný říkají, než si ověřit fakta...

8 1
možnosti
JL

Tak jsem to napsal po Vás, aniž bych se podíval na diskuzi.

1 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1400x
Nekouřím a nepiju! Kouřím jen cigarety, doutníky a dýmky a piju jen pivo, víno, likéry a nějakej ten tvrdej... 

Seznam rubrik