Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemohou nechat tato území odtrhnout, protože pod nimy jsou zásoby břidličného plynu o který se tato válka vede.

0 0
možnosti

Zbytečné komentovat celé, jen bych upozornil na nesmysl  že v nějakém Novorusku (nevím co tohle je za útvar) žijou většinou etničtí Rusové. Pravda je ta že  v oblasti  Lunansk a Donbas žije  méně než 40% Rusů, kteří ovšem jsou hluční  tak,  že vypadají jako většina a tihle tam chtějí vojensky diktovat té skutečné většině.  Jaksi nechápu proč by ukrajinská vláda v  téhle situaci měla vyjednávat s nějakými polními ruskými veliteli, na tohle by museli složit zbraně. To už dneska nejsou separatisti to je normální okupační armáda z Ruska placených a z Ruska vyzbrojených žoldáků.

V demokratickém státě je nepřípustné si diktovat nějakým vojenským násilím když jsou možnosti politické. Zrovna tak je to s anexí Krymu, tam  žije 25% Ukrajinců, vtrhnout tam s okupační ruskou armádou v situaci že  tam žádná občanská válka nebyla nebyla tam ani žádná vojenská diktatura, a potom dělat referendum , tohle nemůže nikdo uznat, pokud se chtěli odtrhnout tak na Ukrajině je možno postupovat politickými metodami a nikoliv válkou. Tohle co udělali Rusové je naprosto stejné jako anšlus Rakouska Hitlerem.

1 0
možnosti

Myšlení autora je jednoduché a černobílé, Motivy nechme stranou, aby nezasáhl cenzor.

I kdyby USA grilovalo malé děti, nedává to Rusku právo, aby je také grilovalo na Ukrajině. Ukrajina nezasahovala v Jugoslávii, neposlala letadla do Lybie, ani nedobyla Jižní Osetii, Abcházii či nevyhladila Groznyj.

Druhou věcí je, že Ukrajina není vazalskou zemí Ruska, i když se tak Rusko chová. Ukrajina má plné právo na ekonomický rozvoj, i když se to Rusku nelíbí.

Třetí věcí je, že už několik desítek let se v civilizovaném světě nevedou dobyvačné války. Ať se Vám jakkoliv nelíbí politika USA, co vím, od druhé světové nevedlo válku za účelem získání území. Rusko od převratu už třiˇ(spojíme-li Krym a východní Ukrajinu). Jestliže by centrální Ukrajinská vláda dala volnost separatistům, vznikl by loutkový stát pod ruským loutkařem. Kupodivu se to nikomu nelíbí

2 0
možnosti
Foto

Prosím Vás, kde je to Novorusko? Já to na žádné mapě nenašel, i když např. paní Krejčí nám ji slibuje už půl roku, a pořád nic.

Jsou tam, pravda, dvě oblasti, kde etnických Rusů žije 30 až 40%, ale pořád je to menšina. A obyvatelstvo je tam tak pomíchané, že někteří ani nevědí, kam vlastně patří.

1 1
možnosti

Z86d92e53n48a 31K78o80č65í

5. 8. 2014 14:35

Pane Dvořák, jste notorický lhář, ten odkaz jsem vám tady už nejméně 2 x dávala a dávali vám i jiní blogeři. Dnes tedy jen ode mne potřetí a doufám, že už přestanete s tím lhaním, kterým jste přímo pověstný:!!!!!!

http://cs.wikipedia.org/wiki/Nové_Rusko

3 1
možnosti

..... obecné zhodnocení situace je vždy to z "nejlepších",- není co komentovatR^

0 0
možnosti

Ona to neni cista obcanska valka. Na to je v ni zamichano uz prilis cizich zajmu, o kterych se ostatne clanek zminuje. Ani tak narodnostni problemy jako siroce pojate konflikty zajmu UZKYCH skupin naroubovane na narodnostni. A pak dost mistnich darebaku na spinavou praci pro jejich realizaci.

1 1
možnosti

Že žijí v "Novorusku" (předpokládám, že je myšlena pouze Luhanská a Doněcká oblast, i když původně - v ruském pojetí - se jedná o mnohem větší území) výhradně etničtí Rusové není tak úplně pravda.

rusky mluvící / etničtí Rusové

Luhanská oblast - 69%, 49%

Donbaská oblast - 75%, 47%

----------------------

1 0
možnosti
Foto

To je karma jak vyšitá !

6 3
možnosti

na Ukrajině neprobíhá  žádná občanská válka, ale ruská agrese

5 11
možnosti
Foto

Naprostý souhlas pane Peszynski, je to přesné zhodnoceníR^R^R^R^

3 8
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1400x
Nekouřím a nepiju! Kouřím jen cigarety, doutníky a dýmky a piju jen pivo, víno, likéry a nějakej ten tvrdej... 

Seznam rubrik